Calc Spreadsheet Err 502 – Cum se rezolvă

 Dacă sunteți un utilizator pasionat de programe de calcul, cum ar fi Excel, Calc în OpenOffice sau LibreOffice, este posibil să fi întâlnit Err:502 în timp ce efectuați calcule folosind funcții. Iată cum îl puteți repara.

Ce este Err 502

După cum spune manualul Calc – apare atunci când – „Un argument de funcție are o valoare nevalidă sau un argument de funcție invalid” . Se poate întâmpla oricărei funcții dacă treceți argumente nevalide pe care nu trebuia să le primească.

Cum se remediază Err 502

O modalitate tipică de a remedia această eroare este să verificați fiecare funcție și parametrii acesteia pe care îi transmiteți. Probabil furnizați un argument incorect care cauzează această eroare.

Exemple

  • Dacă treceți un număr negativ la funcția SQRT (rădăcină pătrată) – eroarea 502 va fi aruncată de Calc. Pentru că se așteaptă un număr pozitiv, iar tu treci cu un negativ.
Eroare-502-VLOOKUP
Eroare-502-VLOOKUP

  • Dacă utilizați VLOOKUP și încercați să returnați o valoare din coloană, dar numărul coloanei nu există în tabelul selectat, veți primi eroarea 502.

Concluzie

Aproape toate funcțiile pot returna eroarea 502 dacă treceți un argument nevalid. Verificarea cu atenție a foii de calcul pentru a afla despre eroare și evaluarea argumentelor este modalitatea recomandată de a rezolva această problemă.

arindam

Creator of libreofficehelp.com. The aim is to help as many people with easy-to-understand tutorials. Connect with me via TelegramTwitterLinkedIn, or send us an email.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum să măriți și să micșorați în LibreOffice Writer

Creați o bază de date și un tabel în LibreOffice Base [Ghid pentru începători]

Scrieți primul Python Macro în LibreOffice