Cum se importă foaia de calcul Calc în tabelul bazei de date

 În articolul anterior, am explicat cum să exportați un tabel al bazei de date LibreOffice Base într-un fișier CSV , care poate fi importat cu ușurință în foaia de calcul LibreOffice Calc. În acest articol, puteți afla cum puteți importa cu ușurință datele din foile de calcul direct într-o bază de date de bază.

În timp ce creați o bază de date sau tabele, nu este ușor să introduceți datele manual. Cel mai frecvent caz de utilizare este că datele dvs. se află într-o foaie de calcul și doriți să le importați într-un tabel pentru stocare și procesare ulterioară.

Pentru a demonstra, am următoarele date într-un fișier ods. Cum îl pot încărca într-un tabel? Merită menționat că o simplă copiere/lipire nu va funcționa din Calc în ecranul de introducere a datelor din tabelul de bază LibreOffice.

Eșantion de date Calc pentru a importa în tabelul bazei de date
Eșantion de date Calc pentru a importa în tabelul bazei de date

Importați datele LibreOffice Calc în Base

  • Mai întâi, trebuie să salvați foaia de calcul într-un fișier dBase cu extensia .dbf . Din meniul Fișier Calc, selectați Fișier > Salvare ca. În dialogul de salvare, alegeți extensia fișierului ca .dbf și selectați opțiunea de verificare a filtrelor, așa cum se arată în imaginea de mai jos.
Salvați fișierul ca dbf
Salvați fișierul ca dbf
  • LibreOffice Calc vă va întreba dacă doriți să continuați să salvați ca fișier .dbf. Selectați Utilizați formatul dBase.
Confirmați salvarea
Confirmați salvarea
  • Deoarece ați selectat opțiunea de filtru, trebuie să selectați ce codificare doriți în fișierul dvs. În mod ideal, ar trebui să fie formatul implicit Unicode (UTF-8). Dacă vrei altceva, alege din lista de mai jos.
  • Dacă nu sunteți sigur, alegeți Unicode (UTF-8).
dBase selecție codificare fișier
dBase selecție codificare fișier
  • După ce salvați fișierul, închideți LibreOffice Calc. Și deschideți LibreOffice Base.
  • Pentru a crea o bază de date , alegeți opțiunea Conectare la o bază de date existentă în expertul de selectare a datelor.
  • Din meniul drop-down, selectați dBase . Apăsați Următorul .
Selectați conexiune dBase
Selectați conexiune dBase
  • În fereastra următoare, trebuie să selectați folderul în care ați salvat fișierul dbf la pasul de mai sus. Folosiți butonul de răsfoire și indicați folderul.
Selectați folderul în care ați salvat fișierul dbf
Selectați folderul în care ați salvat fișierul dbf
  • În ecranul final, selectați opțiunea de înregistrare a bazei de date și deschideți baza de date pentru editare. Și faceți clic pe Terminare. Vă va solicita să salvați baza de date. Utilizați orice nume doriți și salvați baza de date ca format de bază, adică odb.
Înregistrați baza de date
Înregistrați baza de date
  • De îndată ce îl salvați, se va deschide spațiul de lucru de bază. Și ar trebui să vedeți că este creat un tabel cu numele numelui fișierului dbf.
  • Faceți dublu clic pe tabel; ar trebui să vedeți toate datele din LibreOffice Calc importate în acest tabel de bază.
După importarea din LibreOffice Calc într-un tabel de bază
După importarea din LibreOffice Calc într-un tabel de bază

Aceștia ar trebui să fie pașii de bază pentru a importa date dintr-o foaie de calcul în LibreOffice Base. Trebuie să repetați pașii dacă aveți mai multe fișiere.

Iată câteva note importante de utilizare.

Note de utilizare

  • În exemplul de mai sus, puteți vedea mai multe tipuri de date în foaia de calcul Calc. Cum ar fi datele, numerele și textul.
  • În timpul conversiei fișierului dbf, Base convertește datele de date și text în VARCHAR și toate numerele în NUMERIC conform tipurilor de date SQL. Nu va converti formatul de date din foaia de calcul în tipul de date de coloană de tabel.
  • Mărimea câmpurilor de date este preluată din fișierul dbf, care este determinat de LibreOffice Calc în timp ce se salvează fișierul ca dbf.
Detectează automat tipul și dimensiunea datelor din fișierul dbf
Detectează automat tipul și dimensiunea datelor din fișierul dbf
  • Deci, asigurați-vă că verificați integritatea datelor după import.
  • Puteți accesa vizualizarea de proiectare și puteți modifica tipul de date coloanei, dacă este necesar.
  • Dacă registrul de lucru Calc sursă are mai multe foi de lucru, trebuie să îl repetați pentru fiecare foaie de lucru.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum să măriți și să micșorați în LibreOffice Writer

Creați o bază de date și un tabel în LibreOffice Base [Ghid pentru începători]

Scrieți primul Python Macro în LibreOffice