Modificați documente PDF folosind LibreOffice Draw gratuit

 Acest tutorial explică pași simpli pentru modificarea documentelor PDF folosind aplicația LibreOffice Draw.

PDF, alias formatul de document portabil, este un format utilizat pe scară largă pentru distribuirea documentelor digitale. Datorită popularității și adoptării sale pe diverse medii și dispozitive, este adesea un format standard de facto pentru a publica și a distribui documente.

Multe întreprinderi mici și utilizatori casnici nu pot achiziționa software comercial care poate modifica documentele PDF existente, deoarece acestea sunt scumpe.

Cu toate acestea, LibreOffice, programul de birou gratuit și open-source folosit de milioane de utilizatori din întreaga lume, are un editor PDF încorporat. LibreOffice Draw poate modifica, edita, salva și crea fișiere PDF gratuit. Nu trebuie să cumpărați editoare pdf scumpe; vestea bună este că LibreOffice rulează pe Windows și Linux.

Pașii pentru modificarea documentelor PDF folosind LibreOffice Draw gratuit

  • Deschideți LibreOffice Draw și din meniul fișier, deschideți fișierul PDF pe care doriți să îl modificați.
  • Odată ce fișierul este deschis, faceți clic pe secțiunea în care doriți să-l modificați. Veți vedea o casetă dreptunghiulară pentru a edita textele. Acum puteți schimba texte și imagini.
Modificați documente PDF utilizând LibreOffice Draw
Editați PDF folosind Draw
  • Dacă PDF-ul nu este editabil, adică întreaga pagină PDF este deschisă ca un singur fișier imagine, atunci este dificil de editat. Acest lucru se datorează faptului că fișierul dvs. este creat cu un atribut de numai citire. Cu toate acestea, dacă acesta este cazul, puteți desena dreptunghiuri/forme albe cu culoarea de fundal pentru a redacta secțiunile. Apoi adăugați o nouă casetă de text sau imagini.
  • Odată terminată editarea, salvați fișierul din meniu –>File -> Export-> Export as PDF.

Acum veți avea fișierul PDF modificat pentru utilizare.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum să măriți și să micșorați în LibreOffice Writer

Ce este LibreOffice Base? Un ghid pentru începători pentru a începe

Creați o bază de date și un tabel în LibreOffice Base [Ghid pentru începători]